RSS

Uvod

Da biste koristili SMS uslugu preko voipBONa morate prvo otvoriti svoj korisnički račun (Prijava), te na taj račun uplatiti željeni iznos koji možete koristiti za slanje SMS-a, VoIP telefoniranje po povoljnim cijenama, slanje Fax-a (uskoro). Prijaviti se možete besplatno na adresi:  www.voipbon.com/prijavi-se

Nakon što se prijavite, i dobijete na navedeni mail korisničke podatke (user name i password), na računu ćete imati 1,00 kn za testiranje usluge, a nakon toga ćete nadoplatiti svoj račun. Ukoliko želite nadoplatiti svoj račun pošaljite upit na: info@voipbon.com. Uskoro i mogućnost plaćanja kreditnim karticama putem interneta.

Quick SMS

Nakon uspješne registracije, ući ćete u web sučelje voipBONa. Odmah na glavnoj stranici (Dashboard) možete poslati brzi SMS (Quick SMS). Izaberite destinaciju – automatski se mijenja pozivni broj države koju ste izabrali, upišite broj mobitela, te u polje Message upišite tekstualnu poruku. Nakon što ste upisali sve željene podatke, kliknite na Send SMS i poruka je poslana. (Slika 1)

SMS izbornik

Ukoliko želite mijenjati opcije SMS, u početnom izborniku odaberete opciju SMS , nakon čega ćete dobiti SMS izbornik (Slika 2)

Simple SMS – Korak po korak

1. Identitet (Sender)

Identitet  – prikaz naziva pošiljatelja SMS

Identitet može biti alfanumerički “voipBON” ili numerički “385958717210″. U slučaju da je alfanumerički može sadržavati najviše 11 znakova, a u slučaju da odaberete  numerički prikaz pošiljatelja, znači samo brojevi, može imati najviše 18 znakova.

Po jednom korisničkom računu možete imati više Identiteta, a jedan je zadani koji se prikazuje uvijek, (ukoliko ne odaberete neki drugi). Također u slučaju kada šaljete Quick SMS, prikazivati će se zadani Identitet.

Korisnik može sam odabrati numerički identitet, ali za alfanumerički molimo da nas kontaktirate na info@voipbon.com i mi ćemo u najkraćem mogućem roku, unijeti traženu promjenu. (Slika 3)

2. Vrste teksta

Možete odabrati 4 vrste teksta: (Slika 4)

  • Text – zadana opcija, ne podržava dijakritičke znakove (č,ž,š..), 160 znakova
  • Flash – ne podržava dijakritičke znakove (č,ž,š..), 140 znakova
  • Unicode – podržava dijakritičke znakove (č,ž,š..), 153 znakova
  • Uni flash – podržava dijakritičke znakove (č,ž,š..), 160 znakova

3. Unos GSM brojeva

Brojevi mobitela na koji šaljete poruke ne smiju sadržavati nikakve druge znakove osim znamenki, bez razmaka i drugih znakova.
Ukoliko želite poslati SMS poruka na više brojeva odvojite ih tipkom Enter. (Slika 5)

Nakon što unesete željene brojeve telefona, kliknite na Insert GSM Number. Svi upisani brojevi biti će prebačeni u Recipients (Primatelji). (Slika 6)

Ukoliko neki od brojeva nisu dobro upisani, pojaviti će se upozorenje da provjerite unesene GSM brojeve.

4. Unos teksta

U polje Message možete unijeti onoliko teksta koliko ste odabrali u opciji Message Type.

Kliknite na Send i pošaljite SMS poruku.

History – Arhiva poslanih poruka

U izborniku sa lijeve strane odaberite History. Dobiti ćete prikaz svih poruka bile one isporučene ili ne. (Slika 8).

Status:

  • Delivrd – poruka je poslana i naplatiti će se po važećem cjeniku
  • Rejectd – poruka nije poslana i neće se naplatiti
  • Undeliv – poruka nije poslana i neće se naplatiti

Rates – Tarife

U izborniku sa lijeve strane odaberite opciju Rates i dobiti ćete cjenik SMS poruka. Cijene su izražene bez PDV-a.